Skip to main content

Wat is deeksha?

De deeksha is een eeuwenoude zegening en werd opnieuw geïntroduceerd door de One World & Oneness Academy (voorheen Oneness University).
Volgens Bhagavan - die met zijn vrouw Amma de Oneness University oprichtte - is de deeksha het fenomeen waarmee het goddelijke zijn hand uitsteekt naar de mensheid.


Een kus uit de hemel

De deeksha is een kus uit de hemel, een krachtige overdracht van universele energie op het kruinchakra. Hij activeert de kundalini (lichaamseigen energie), brengt de chakra's (energiecentra) in balans en heeft een positieve invloed op het functioneren van de hersenen. De deeksha wordt gegeven door een deekshagever die de handen enkele centimeters boven of op het hoofd houdt van de ontvanger.

Het effect op de hersenen

Deeksha zorgt voor een neurobiologische verbinding in de hersenen waardoor de activiteit in bepaalde gedeelten van de hersenen afneemt terwijl de activiteit in andere gedeelten juist toeneemt. Dit resulteert in een afname van piekeren en dwangmatig controleren, terwijl intuïtie en het gevoel van verbondenheid gestimuleerd worden. Door de veranderde hersenactiviteit kun je de realiteit werkelijk met je zintuigen ervaren - een perzik echt proeven, je partner zien zoals hij of zij is.

Zelfacceptatie

Deeksha zorgt voor een versnelde groei in bewustzijn, ruimt blokkades op en leidt je naar eenheid en heelheid. Hij begeleidt je op je unieke reis naar contact met jezelf en zelfacceptatie, naar contact met de ander en met 'al wat is'.

Wie gingen je voor?