Skip to main content

Meditaties

Meditatie met deeksha

Wij mensen hebben het druk. Onze gedachten malen continu. We zijn de hele dag bezig met denken, piekeren, plannen en ons zorgen maken. Hierdoor raken we gestrest en zien de zaken niet meer helder. Meditatie kan je helpen dit proces om te zetten. De wetenschappelijke studies die aantonen dat meditatie rustiger, gelukkiger en gezonder maakt, zijn talrijk.

Stilte is niet de afwezigheid van geluid.
 Stilte is de diepste klank.

Tao Meng

Moeiteloos

Vaak zie je dat meditatietechnieken gericht zijn op focus. Focus op de ademhaling, een mantra of een doel, terwijl meditatie vooral moeiteloos en zonder inspanning zou moeten zijn. Daarom staat moeiteloos mediteren centraal op onze meditatie avonden. De sprankelende meditaties worden geleid door Françoise. Ze neemt je mee op een wonderlijke innerlijke reis, die voorbij gedachten en lichaam gaat. Je hebt geen meditatie-ervaring nodig om het zelf mee te maken.

Een kus uit de hemel

De meditaties combineren we regelmatig met de Oneness deeksha. De deeksha is een kus uit de hemel, een krachtige overdracht van universele energie. Hij activeert de kundalini (lichaamseigen energie), brengt de chakra’s in balans en heeft een positieve invloed op het functioneren van de hersenen. De deeksha wordt gegeven door de handen op het hoofd te plaatsen of enkele centimeters boven het hoofd te houden. Hij zorgt voor een versnelde groei in bewustzijn, ruimt blokkades op en leidt je naar eenheid en heelheid.

Wie gingen je voor?