Skip to main content

Gilbert Senstius van der Meulen

Na mijn studies scheepswerktuigkunde en bedrijfsmanagement vertrok ik uit Nederland op zoek naar vrijheid en avontuur. Voorbij de evenaar leerde ik over mensen en hun dromen, over gemis en verlangen, over angst, afwijzing en niet durven. Ik leerde over vriendelijkheid, moed en volharding.

Met open geest keerde ik tenslotte terug. Na diverse senior management functies werkte ik als adviseur en verfriste bedrijven met inspirerende ideeën, totdat een nuchtere directeur zei: 'You're a teacher not a player, follow your heart'. Dat is wat ik deed. Van zoekende vrijbuiter en zeeman naar bedrijfsadviseur, Oneness trainer en NLP coach; een leerzame en opwindende weg.

'Ware kennis bestaat erin te weten dat men niets weet.

Socrates

Ik zie mezelf nog steeds als een beginner omdat ik maar niet uitgeleerd raak over mezelf. Kennis van je ware zelf is welbeschouwd de hoogste opleiding die je nooit kunt afronden. Dus blijf ik leren, mijn leven lang. Zo leerde ik eens dat ik geen vooruitgang boekte als ik mezelf vergeleek met anderen. Iemand was me altijd voor of was beter. Ik maakte pas echt progressie toen ik mij begon te vergelijken met mezelf; toen ik wilde kijken hoe mijn mens-zijn zich verhield tot de dag ervoor. Nadat ik vragen stelde als: ‘Ben ik wat vriendelijker geworden, luister ik wat beter? Ben ik al wat dichter bij waar ik vandaag wil zijn? Voel ik me wat meer thuis in mijn lichaam? Ervaar ik wat meer rust?’ Leven is leren. Iedere dag weer leer ik te leven.

Als je nieuwsgierig bent neem ik je graag mee op het pad van zelfonderzoek opdat je leert de deur te openen naar de wijsheid in je hart: een onuitputtelijke bron van nieuwe inzichten.


Wie gingen je voor?