Skip to main content

Review Workshop

Marcel

Mukthi

Gisteren na de Mukthi wist ik niet goed mijn ervaring onder woorden te brengen, nu ik na mijn ochtend meditatie weer wat meer geland ben ga ik toch een poging doen:

Zoals ik gisteren al tegen Gilbert vertelde begon mijn dag gisteren tijdens mijn ochtend meditatie met een interactie met de Divine zoals ik hem nog nooit meegemaakt had. Ik kreeg antwoord op een vraag op een manier en met een snelheid zoals ik het zelf niet had kunnen bedenken. De twijfel die ik normaal heb of iets door het goddelijke doorgegeven is of uit mijn mind komt was op deze manier gelijk weggenomen. Dankbaarheid overspoelde mijn "zijn" op dat moment en ik wist dat het een bijzondere dag zou worden. 

Gisteren tijdens het chanten van de mantra "gedachten zijn niet van mij" merkte ik vrijwel meteen dat ik hier helemaal in opging, bij de eerdere Mukthi's gebeurde dit later of helemaal niet, toen de Chakra Dhyana aan de beurt was merkte ik dat nadat ik de mantra's losglaten had (dakjewel Françoise) ik meteen meegenomen werd en de kundalini mijn lichaam vulde. Blijkbaar zat er nog iets vast wat aangeraakt werd. De deeksha met Bhagavan versterkte dit  effect zelfs nog. De Sacred Space. Weestand in het begin. Mijn ogen waren niet blij, of mijn mind zei me dat mijn ogen niet blij waren, alles in me vond het moeilijk om met het niks dat er ineens was om te gaan, beelden varierend van felle kleuren patronen tot muren met gaten er in kwamen voorbij en gedachten race-ten door mijn hoofd. "Wat als ik naar het toilet moet" ,"Wat als ik omval" "Wat als....... ". Aan de andere kant kwam ook de rust en de stilte na een tijdje voorzichtig om de hoek kijken. Na een op en neer geslingerd te worden tussen ongemak, weerstand aan de ene kant en rust en stilte en het gevoel van "het is goed" aan de andere kant, kreeg de laatste staat steeds meer de overhand. De laatste tijd in het niets overheerste een stil en tevreden gevoel. Het was mooi om te zien hoe mijn mind uiteindelijk tot een soort overgave kwam, en het was goed zo.

Wat een bijzondere ervaring,

Hartegroet,

Overtuigd?

Vul dan je gegevens in en start vandaag nog!

Vul je gegevens in en het komt vanzelf goed.

* Verplichte velden

Wie gingen je voor?