Skip to main content

Review Cursus

Marleen Bakhuis

Thuiskomst

Dank jullie wel voor een prachtig en leerzaam Awakening-weekend. Wat was het bijzonder en wat voelde ik me veilig en geborgen bij jullie en in de groep. Ik wilde eigenlijk helemaal niet meer terug naar Twente, naar huis. Zo fijn was het, zo ontspannen.

Ik heb dit weekend ervaren als een THUISKOMST. Thuis bij mezelf, thuis bij jullie, thuis bij de mensen uit mijn groep. Zoveel warmte en zoveel liefde. Zoveel openheid. Het voelde prettig om volledig mezelf te kunnen zijn en me niet te hoeven schamen voor mijn emoties en gevoelens en alles wat daar nog bij kwam. Want er kwam heel veel los aan diep weggedrukte pijn en schuldgevoelens en twijfels. En dat luchtte enorm op. Alleen al bij het shaken kwam zoveel vrij. Toen al voelde ik dat er zoveel zwaarte in mijn lichaam zat. Ik shake nu dagelijks! Is mijn nieuwe hobby geworden ;) Ik heb misschien niet heel veel gepraat maar vanbinnen gebeurde heel veel.

De manier waarop jullie mij, maar ook de anderen, hebben begeleid tijdens en na de meditaties, voelde als een warm bad. Liefde, veiligheid en betrokkenheid. Ik voelde me gedragen. 

Gilbert, dank je  voor de deeksha-initiatie, die was echt heel bijzonder en puur. Heilig. Ik voelde eindelijk dat ik er ook toe doe. Dank je voor je warme knuffels en je humor en je gulle lach. En natuurlijk de brie met aardbeien en de stapels tissues ;).

Wat ik erg prettig vond was je openheid over je eigen ervaringen, je eigen leven. Juist door je openheid liet je je kwetsbaarheid zien. Dat gaf een ander, mijzelf inclusief, de ruimte om ook kwetsbaar te mogen zijn. Wat me ook diep raakte was dat je vertelde over je ontmoeting met Francoise. "Mijn hart was weer gevuld." zei je. Die kwam bij mij enorm binnen. Omdat dat is wat ik onlangs zelf ervaren heb. Je omschreef exact wat ik zelf niet onder woorden kon brengen.

Francoise, dank je dat je me hebt laten voelen dat ik alles (de schuldgevoelens, de twijfels, de pijn) mag loslaten en voor mezelf mag kiezen. Het was fijn dat je de achtergrond m.b.t. Raymond kende en daarom precies de juiste dingen kon zeggen. Dat had ik echt nodig. Eindelijk niet veroordeeld worden om mijn gevoelens en ze gewoon er laten zijn. Voelen dat er van je gehouden wordt. Je humor en je nuchterheid maken dat alles wat luchtiger wordt, dat alles niet meer zo zwaar voelt. Heerlijk! Ik kan mezelf ook wat beter relativeren nu.

De dans met mijn partner greep me ook best aan. Omdat jij dit weer zo goed aanvoelde, dat het misschien wel de laatste kon zijn. En wat heerlijk om daarna lekker de haren los te gooien met Celestine en met jou en los te gaan op de muziek. Toen viel er veel van me af. Ik moest ook echt lachen toen we ons lichaam mochten bedanken en afspraken om het nooit meer zoveel te laten dragen. Dat was een eye-opener.Wat heb ik mijn lichaam veel aangedaan...en dat ga ik dus niet meer doen.

Ondertussen zijn we een week verder. Ik slaap als een blok, sinds tijden. De dagelijkse oefeningen (contemplatie, maar ook de lichamelijke) die we meekregen van jullie, maakt dat ik lichter door het leven kan gaan. Ik kan meer pijn loslaten, voel heel veel dankbaarheid en dat maakt me vrolijker en optimistischer. Ik moet nog hele moeilijke beslissingen nemen, ik sta op een kruispunt, waarschijnlijk het belangrijkste van mijn leven, maar krijg wel steeds meer vertrouwen in een goede afloop.

De eerste paar nachten na het weekend, heb ik veel gedroomd over Amma Bhagavan. Erg bijzonder.

Ik geef mezelf dagelijks deeksha. Zo fijn, en wat word ik er rustig van. Thom, mijn oudste zoon, heb ik ook deeksha gegeven. Hij wordt er een stuk rustiger van. Het is net of de energie in huis omhoog gaat. Bijzonder. A.s. dinsdag is er weer een Oneness avond bij Florian en Jos in Enschede, en dan mag ik naast ontvangen, ook geven. Ik kijk er erg naar uit. 
Ik vind het jammer dat Eindhoven niet  naast de deur is, anders zou ik zeker vaker langskomen.

Ik hou in elk geval jullie agenda in de gaten. Wat doen jullie toch prachtig werk! Jullie zijn echt een geschenk! Het weekend was een geschenk!

Wat betreft het Mukhtiproces, krijg ik daar automatisch een uitnodiging voor, of kan ik me bij deze al opgeven voor de eerstvolgende? (25 mei??of al eerder?)

Ik bel binnenkort even.Gewoon om even bij te praten.

Dank jullie wel voor deze bijzondere ervaring! Het is het mooiste cadeau dat ik mezelf kon geven.

Liefs en dikke knuffel,

Overtuigd?

Vul dan je gegevens in en start vandaag nog!

Vul je gegevens in en het komt vanzelf goed.

* Verplichte velden

Wie gingen je voor?