Skip to main content

Review Cursus

Vera

Lieve Françoise & Gilbert,

Bedankt voor alle informatie. De videos van Adyashanti zijn onovertroffen. De boeken ga ik nog lezen.

Wat betreft mijn feedback kan ik zeggen dat ik afgelopen vrijdagavond op de deeksha bijeeenkomst van Frans en Ria ineens het inzicht kreeg dat het ontwaken er al die tijd al gewoon was in mijn leven. Waarschijnlijk was het moment van ontwaken een jaar of 20 geleden toen ik zo diep geraakt werd door het lezen over Waarheid dat ik er spontaan verliefd op werd. Dat is eigenlijk helemaal niet uit mijn leven verdwenen zoals ik dacht maar heeft zich vertaald naar het deeksha geven en naar mijn werk. Gewoon naar het dagelijks leven dus precies zoals ik dat ik wilde. Op mijn werk heb ik al jaren de merkwaardige gewaarwording dat het veel energie geeft, vervullend is en soms zelfs een magisch gevoel geeft meer dan uit de werkzaamheden zelf te verklaren is. Ik voel er een passie voor zoals eerst voor het lezen van spirituele boeken. Ik was er blij mee maar ik begreep het niet omdat ik simpel secretarieel werk doe. Niet iets waarvoor mensen doorgaans een passie hebben. Nu begrijp ik dat het goddelijke zich gewoon gemanifesteerd heeft in mijn dagelijks leven. Het heeft zich dus eerder verdiept dan dat het minder is. Hoe kon ik zo blind zijn om dat niet te zien!! Ook de deeksha avonden zijn boven verwachting mooi. Ik ben getuige en deelgenoot van het spirituele ontwaken van de mensen om mij heen tijdens die avonden.

Tijdens mijn jaren van lezen heb ik als hoogste doel van mijn spirituele weg genomen wat in het volgende stukje tekst wordt uitgedrukt. Het commentaar bij het tiende plaatje van de os (jullie lieten tijdens het weekeind nog het beeldje zien van het bereiden van de os):

De deur van zijn huis is gesloten en de grootste wijze kan hem niet vinden.

Van geestelijk leven valt niets te bespeuren; want hij gaat zijn eigen weg zonder de voetstappen van de oude meesters te volgen.

Met een kalebas op zijn schouders wandelt hij naar de markt. Steunend op een stok komt hij thuis.

Hij wordt gevonden in het gezelschap van wijndrinkers en slagers.

Boeddha ontmoet Boeddhas.

Zoooo mooi...............

En ik maar wachten op iets spiritueels.........

Het ego of de persoon is niet alleen denken, voelen en lichaam zoals het vaak wordt aangeduid zie ik nu. Het is denken, voelen, lichaam, willen en bewustzijn. Je kan bewust jarenlang volhouden niet ontwaakt te zijn. Geen enkel probleem. Het hele complex van het ego zit zo vernuftig, ingenieus en intelligent in elkaar dat het alleen maar van goddelijke oorsprong kan zijn. Daar moeten we zeker niet vanaf. Dat zou gewoon zonde zijn.........

Het is wel mooi om die hele laag zo nu en dan te doorzien en te zien wat er altijd al onder lag.

Natuurlijk zie ik bewust geen enkel verband met het weekeind bij jullie en dit inzicht. En zo hoort het ook, ha, ha!!

Het is een beetje lange email geworden. Ik hoop dat jullie mijn verhaal kunnen waarderen. Liever niet gebruiken voor brochures (mocht het zich daarvoor lenen) want het voelt heel persoonlijk voor mij.

Veel liefs,

Overtuigd?

Vul dan je gegevens in en start vandaag nog!

Vul je gegevens in en het komt vanzelf goed.

* Verplichte velden

Wie gingen je voor?