Workshops

Voice Dialogue Beleving

Met de Voice Dialogue Beleving maak je kennis met Voice Dialogue in groepsverband. Ben je al cliënt van One Sense, dan ben je waarschijnlijk bekend met het fenomeen Voice Dialogue. Wil je je geheugen opfrissen of gewoon weten wat Voice Dialogue is, ga dan naar onze websitepagina over deze methode.

Nieuwsgierig? Kom zelf ervaren.

Het uitgangspunt van Voice Dialogue is dat de mens niet slechts één persoon is, maar bestaat uit vele subpersonen, ook wel 'ikken' genoemd.

Voice Dialogue in groepsverband

Deze benadering van Voice Dialogue biedt ons als facilitators de gelegenheid om zodanig met groepen aan de slag te gaan dat elke deelnemer er persoonlijk baat bij heeft. Je hebt niet alleen de mogelijkheid om direct een aantal 'ikken' te ervaren maar ook de kans om in te zien dat jij niet werkelijk deze 'ikken' bent. Je accepteert ze als een deel van jezelf zonder je ermee te identificeren.
Tijdens de Voice Dialogue Beleving wordt er met behulp van alle aanwezigen een levend schilderij neergezet van de innerlijke stukken van degene die een vraag inbrengt. Hierdoor wordt iedere deelnemer betrokken bij het hele proces. Je bent actief als je dat wilt, toeschouwer als dat je voorkeur heeft. Maar ook als toeschouwer zul je merken dat je innerlijke stukken in beweging komen.

In ons dagelijks leven identificeren we ons met onze krachtige 'ikken' die onze kwetsbaarheden beschermen. Tijdens de groepsessie komen de kwetsbaarheden op speelse wijze naar voren, krijgen de verstoten stukken meer kans zich te laten zien en wordt het loskomen van de primaire ikken aanzienlijk versneld. Het zien van het universele gedragspatroon van de verschillende ikken wordt vaak als verlossend ervaren. 

Het is anders dan opstellingswerk, iedere deelnemer kiest zelf in welk stuk hij/zij wil gaan zitten. Alles wat er gebeurt sluit nauw aan bij degene die de vraag inbrengt en focust zich op de reeds getoonde expressie van de subpersoon. Precieze uitleg hierover gebeurt voorafgaand aan de sessie.

Voice Dialogue Beleving is een avontuurlijke en niet-oordelende methode die leidt tot diepgaande inzichten en blijvende resultaten.

Er worden sessies georganiseerd in gemengde samenstelling en alleen voor vrouwen. Groepen zijn niet groter dan 8 personen. De hele Beleving duurt ongeveer 3 uur.

 

Wie gingen je voor?