Skip to main content

Oneness

Eenheid of oneness wordt vaak omschreven als een staat waarin je verbonden bent met iets dat het kleine zelf ontstijgt. Het is een staat waarin men grote kennis en wijsheid deelt en een diepe vrede, liefde en dankbaarheid voelt. Degene die eenheid ervaart, is verbonden met zijn diepste wezen - het Zelf - dat altijd in eenheid zal verblijven en zich nooit afgescheiden voelt. Ieder mens is in zijn diepste wezen één met alles. Zijn innigste, vaak onbewuste wens is om zich dit weer te herinneren. In de ONEderful Awakening cursus kom je weer in contact met deze herinnering. De deeksha - een krachtige energie overdracht - zal je hierbij helpen.

Het Zelf is Alles en het Alles is zonder Zelf

Tyler Zabel

Albert Einstein

Albert Einstein zei het volgende over eenheid: "Een mens is deel van het geheel wat wij het universum noemen. We ervaren onszelf, onze gedachten en gevoelens als iets dat afgescheiden is van de rest. Een soort optische illusie van het bewustzijn. Deze illusie is als een gevangenis voor ons, die ons opsluit binnen onze persoonlijke verlangens en onze affectie voor de paar personen die ons na staan. Het is onze taak onszelf te bevrijden door onze cirkel van compassie te vergroten en alle levende wezens en de gehele natuur in haar schoonheid te omarmen. De ware kracht van de mens wordt voornamelijk bepaald door de mate waarin hij zich heeft kunnen bevrijden van het zelf."

Flow

In het dagelijks leven vertaalt eenheid zich als flow, een staat van bewustzijn die je volledig aanwezig laat zijn met een sterke focus op je intenties. Flow inspireert en zorgt voor creativiteit. Als je in flow bent, voel je je één met het gehele universum, afleidingen lossen op en je geest is volledig open en afgestemd op creëren. Er is weinig zelfbewustzijn of zelfveroordeling; alleen innerlijke vreugde voor dat wat je op het moment aan het doen bent. Omdat flow zo essentieel is voor onze creativiteit en ons welbevinden op alle vlakken in ons leven - van sport tot muziek tot ons werk tot geloof tot spiritualiteit tot seks - is het belangrijk dat we meer leren over de wijze waarop we in flow geraken.

De activiteiten van One Sense zijn gericht op het aanboren van deze onuitputtelijke mentale bron.

Wie gingen je voor?